Šri Lanka: Safari v Eco Park

Današnja noč je bila precej pestra in nama niti najmanj pogodu, saj sva imela v najinih želodcih žur. Prejšnji večer sva očitno morala nekaj stakniti, saj je bilo obema zelo slabo, kdo je boljši prijatelj z wc školko se še nisva odločila, saj sva ga obiskovala skoraj izmenjaje, jaz sem vse skupaj zaključila z praznjenjem želodca. Linex in oglje pa sta bila to jutro najina najboljša prijatelja.Vzrok ostaja neznan.

Že prejšnji večer sva se nekako odločila, da bova menjala prenočišče, zato se po zajtrku podava na lov za novo sobo, katero najdeva v centru Sigirye. Bivava v Inn Flower kjer dobiva čisto in cenovno ugodno sobo.

Zelo lep prizor slon, ki se sam kopa v vodi. A kaj ko je odadje takšno, da ima slon okoli vrata nekaj krat zavito debelo verigo.
Stanje v želodcu se nama počasi umirja, zato se popoldne zmeniva za safari. Sprva sva imela v mislih, da bi obiskala Minneriya Park, vendar naju voznik prepriča, da bo bolje, če obiščeva Eco Park Habarana, ker naj bi bilo tam več živali.

Ob dogovorjeni uri sva na dogovorjenem mestu in ko se odpeljevo iz dvorišča, dobiva vprašanje, če lahko zraven greta šoferjeva dva otroka. Seveda nimava proti, vendar na koncu dveh otrok, vzame vseh pet. Sva hitro obžalova svojo odločitev, saj sta najstareješa sedela zraven naju in bilo jih je povsod polno.

Nočitev  z zajtrkom 2600 rup
Safari + vodič 7200 rup
Kosilo 500 rup
Večerja 650 rup


Eco park Habarana se nahaja nekaj kilometrov iz Sigirye, predvidevam pa da je bolj na novo, saj ga še prejšnji Lonely Planet (2002) sploh ne omenja.

Na safariju se vozimo po off road terenu, v koloni pred nami pa vsaj 15 terencev. Vozimo se kar nekaj časa in poleg pava, orla in narobe obrnjene papige ne vidimo nič. Vozimo se čez luže, potoke, kamne ter če stnegneš glavo preveč ven, te hitro oplazi kakšna veja. Po dobrih dveh urah divje vožnje se le pripeljemo do mesta, kjer je ob nekaj slonih parkiranih že vsaj 15 terencev. Med potjo jih vidimo še nekaj, vendar so ti skriti v visoki travi, tako da kaj veliko na tem safariju ravno nisva videla, kljub pestrim obljubam kaj vse bomo videli. Medtem ko se vračamo se ustavimo ob cesti, ob kateri se pasejo sloni.



Safari je bil sam po sebi zanimiv in pester, vendar sva kljub vsemu vseeno pričakovala malce več.
Obiranje bolh




Moja velika želja je bila kopanje slonov v reki. Ko sem videla tale prizor slona v debelih verigah, sem si hitro premislila.








Šri Lanka: Safari v Eco Park Šri Lanka: Safari v Eco Park Reviewed by Unknown on 14:03:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.